Blog

Foto blog Arjan & Ilona

3 september 2017 by Corine Smits

Bruiloft Arjan & Ilona – 7 juli 2017

Wat mij eigenlijk nog het meeste bijstaat van deze huwelijksceremonie, is hoe het bruidspaar samen straalde. Ik heb denk ik ook niet eerder van een man zo duidelijk kunnen aflezen dat de bruid zijn droomvrouw is! Daarnaast was het bijzonder dat er zoveel dierbaren van het bruidspaar aanwezig waren. Toen iedereen een plekje had gevonden om de ceremonie goed te kunnen volgen, mocht ik beginnen met het nummer ‘Jij bent daar’ van Jan Smit & Kim Lian. Dit nummer met teksten als; jij bent alles wat ik wenste, ik wil je altijd bij me houden of mijn gevoel van ware liefde heeft opeens betekenis, paste dan ook ontzettend goed bij dit moment en bij dit bruidspaar.

De ambtenaar deed haar inleiding en vervolgens sprak een dierbare van het echtpaar het bruidspaar toe. Ik kan dit trouwens alle bruidsparen aanraden, want dit maakt een huwelijksceremonie zo uniek en persoonlijk! En hoe toepasselijk is het dan om tijdens het tekenen van de akte ‘A moment like this’ van Kelly Clarkson te zingen. Iedereen gun je toch zo’n een moment als dit en daarbij spatte de blijdschap van de gezichten van Arjan en Ilona af.

Het leuke van het laatste nummer was, dat ik echt het bruidspaar aan het toezingen was. Soms loopt het bruidspaar al weg, maar nu bleven Arjan & Ilona gewoon lekker zitten. Even genieten van het moment dat ze nu echt als man en vrouw door het leven gaan. Ik vond ‘Just the way you are’ van Bruno Mars dan ook heerlijk om voor ze te zingen. Ik voelde dat dit een cadeautje was van mij aan de bruid. Ze zag er ook zo mooi uit, ‘just the way she is’! Heel veel geluk lieve Arjan & Ilona. Bedankt dat ik bij dit bijzondere moment aanwezig mocht zijn.

 

Foto blog Robert & Jacqueline

12 augustus 2017 by Corine Smits

Bruiloft Robert & Jacqueline – 23 juni 2017

In mijn vorige blog schreef ik al hoe moeilijk het soms is om tijdens het zingen mijn emoties te baas te zijn. Laat staan als de bruid en bruidegom ook nog eens bekenden van je zijn, of sterker nog, het is je beste vriendin. Dit was dus bij mij het geval op 23 juni 2017. Mijn beste vriendin stapte die dag in het huwelijksbootje met haar fantastische man Robert.

 Toen ik werd gevraagd of ik een muzikale bijdrage wilde leveren aan deze dag hoefde ik niet lang na te denken. Hoe speciaal is het als je voor je beste vriendin tijdens één van de belangrijkste momenten in haar leven een belangrijke rol mag spelen door haar toe te zingen. Het scheelde dat ik bij het horen van de eerste noten van ‘A moment like this’ van Kelly Clarkson niet zo zenuwachtig was als normaal, omdat ik haar al had gezien. Ik wist dat ze al heel lang naar dit moment had uitgekeken en wilde niets liever dan haar, maar ook de bruidegom, vertellen dat dit hun moment was. Een mooie vertaling van het nummer wat voor hun zeer toepasselijk was.

Het was een ontzettende mooie ceremonie. Een ambtenaar die haar tijd pakte en het was heel persoonlijk doordat meerdere dierbaren het bruidspaar toespraken. Toen ik zelf als daggast een traantje moest wegpinken, had ik niet in de gaten dat ik alweer het volgende nummer mocht zingen. Nog diep in mijn emoties mocht ik het nummer ‘Dat komt door jou’ van Guus Meeuwis gaan zingen tijdens het tekenen van de akte. De start ging goed, maar bij het refrein wist ik de tekst niet meer en ja hoor, alleen mijn lieftallige vriendin hoorde dat en vroeg zich stiekem af waarom ik niet door zong. Een nummer met een prachtige tekst die op verschillende manieren verteld hoe mooi een liefdesverhaal kan zijn en kan laten voelen wat de één voor de ander betekent.

Desalniettemin vond ik het heerlijk om het bruidspaar toe te mogen zingen. Het laatste nummer was ‘Someone loves you honey’ van June Lodge. Een nummer waar het bruidspaar herinneringen aan had en vrolijker dan met dit liedje kun je een ceremonie dan ook niet afsluiten. Een onvergetelijke dag met een moment om nooit te vergeten, bedankt Jacqueline & Robert!

 

Foto blog Sybren & Jessica

25 juni 2017 by Corine Smits

Bruiloft van Sybren & Jessica – 17 mei 2017

Eindelijk heb ik de tijd om even terug te kijken op de bruiloft van Sybren & Jessica op 17 mei 2017. Ik mocht op hun huwelijksdag drie liedjes zingen tijdens de ceremonie. Doordat dit voor mij telkens weer een bijzonder moment is, wil ik dit graag gaan vastleggen, dus bij deze mijn eerste blog.

Hoewel we nog relatief vroeg in het jaar zaten, was 17 mei een ontzettende warme dag. De ceremonie vond plaats in een oude schapenstal die was omgetoverd tot een ware trouwlocatie. Door de deuren van deze stal dicht te houden, was het toch nog een beetje koel en dat tussen de strobalen in. Ik hoorde paardengetrappel en daar werden jullie in stijl met een koets afgezet. Dit kon niet anders een ceremonie worden om nooit meer te vergeten.

Het eerste liedje wat ik zong, was ‘Make you feel my love’ van Adele. Zo’n eerste nummer is voor mij altijd spannend, zeker als ik het bruidspaar die dag ook nog niet heb gezien. Bovendien is de kans groot dat er op zo’n moment wat traantjes worden weggepinkt en die emoties voel ik ook. De bruid werd naar voren gebracht en de bruidegom sloot haar in zijn armen. En ja hoor, daar waren de eerste gelukstranen. Deze emoties en de toespraak van de ambtenaar die overeenkwam met de betekenis van ‘Make you feel my love’ maakten het absoluut persoonlijk en onvergetelijk.

Het tweede liedje werd gezongen tijdens het tekenen van de akte. De eerste zin was: ‘Jij bent alles wat ik wenste, waar ik ooit van heb gedroomd’. Deze tekst van Jan Smit & Kim Lian (Jij bent daar) was een perfecte match bij dit moment. Met dit liedje wilden Sybren & Jessica aan de getuigen nogmaals vertellen dat het om onvoorwaardelijke liefde ging. Tijdens het laatste liedje (Westlife met Beautiful in white) was de spanning weg en mocht er daarna eindelijk worden getoost. Het nummer zegt het al, maar ook ik vond jou Jessica er prachtig uitzien in het wit met een kleine touch of bordeaux.

Sybren & Jessica; nogmaals bedankt dat ik bij jullie dag aanwezig mocht zijn. Hopelijk hebben jullie een onvergetelijke herinnering gemaakt en denk je nog vaak terug aan de ceremonie bij het horen van deze liedjes. Ik wens jullie heel veel liefde en geluk toe!